Res billigt till Alperna

Om du vill resa billigt till Alperna finns det en rad avgörande faktorer som du måste tänka på. Den faktor som är mest avgörande för hur billig eller dyr din skidresa blir är tidpunkten för resan. För att kunna boka en riktigt billig resa ska du välja ett avresedatum som inte sammanfaller med en högtid eller ett skollov.

Kan du dessutom undvika den absoluta högsäsongen har du goda chanser att hitta en billig resa till italienska Alperna i vinter. Skidresor brukar i allmänhet vara som mest prisvärda i januari månad, efter nyår och innan sportlovet.

Andra faktorer som gör att resan på det stora hela blir billigare är givetvis sänkta kostnader för transport, mat och boende. Finns det lågprisbolag som flyger till Alperna från en flygplats nära dig kan detta resealternativ sänka din totalkostnad för resan rejält. Kan du även tänka dig att bo på ett enklare hotell en bit från centrum eller i en lägenhet kan också detta sänka prislappen på skidresan.

En paketresa kan ibland vara ett bra alternativ för att spara några tusenlappar. En hel del resebolag erbjuder denna typ av resor då och då, kan du slå till när ett paketerbjudande uppenbarar sig kan du resa riktigt billigt till Alperna.